vineri, 20 februarie 2009

Medicina Complementara!..Obstacol in calea degradarii ireversibile a corpului uman

Anul 2005 pentru mine si familia mea s-a considerat a fi unul de rascruce atat din punct de vedere economic cat si al starii de sanatate deficitara pe care o traversam.

Investigatiile medicinei clasice urmate de tratamentele recomandate s-au dovedit a fi in cele din urma total neputincioase, motiv pentru care am ajuns sa apelez la un tip de terapie complementara in Rusia.

In paralel cu sedintele de terapie si recuperare fizica si mentala, profesorul universitar dr.Plotnikov din Moscova de la Institutul de Medicina Naturista si Tehnologie Energoinformatica, la care am fost repartizat, a deschis pentru mine noi orizonturi despre secretele naturii in relatia cu specia umana si despre beneficiul terapiilor complementare in mentinerea sanatatii.

Propunerea de a urma Colegiul de Medicina Naturista si de a ma specializa in Tehnologiile Energoinformatice(Biorezonanta) s-a dovedit a fi una extrem de benefica atat pentru starea de sanatate subreda prin care am fost nevoit sa trec cat si pentru familia mea, avand in vedere cunostintele terapeutice pe care mi le-am insusit, aceasta din urma fiind totodata si beneficiara la capitolul ,,sanatate''.

In prezent practic medicina complementara fiind specializat in biorezonanta, naturopatie, kinetoterapie,reiki si pentru care am obtinut autorizatie de libera practica, profesand la doua cabinete(Pascani si Iasi).

Am dorit sa fac respectiva introducere privind istoricul specializarii mele in medicina complementara pentru cei care inainte de 2005,
m-au cunoscut doar ca politician si om de afaceri in domeniul moraritului si panificatiei.


In domeniul in care activez in prezent persoanele care apeleaza la serviciile cabinetului meu, ii consider clienti si nu pacienti, motivat fiind si de tipul de abordare in cadrul sedintei de testare prin biorezonanta si a cunostintele despre sanatate folosite, bazate pe principiul HOLISTIC (fizic,mental si spiritual).
De aceea modul de discutie intre client si terapeut este recomandat sa se faca de pe aceeasi pozitie sociala.


Modul de abordare holistic pe care il folosesc in sedintele acordate clientilor mei nu se substituie actului medical clasic si nici practicii religioase a diferitelor confesiuni, abordarea holistica in testare si tratament fiind substitutul medicinei complementare.

Medicina naturii si a terapiilor complementare isi face simtita prezenta tot mai mult in practicile medicale clasice, fiind acceptate si utilizate cu succes de numerosi medici generalisti.

In tari precum Rusia, Grecia, Germania practicile medicinei complementare au fost institutionalizate fiind sprijinite si incurajate financiar prin bugetele nationale.

Starea de sanatate a populatiei pe plan mondial a solicitat din partea oamenilor de stiinta noi abordari in procesul de profilaxie in domeniul sanatatii, folosindu-se de inepuizabila sursa a naturii.

Un exemplu in acest sens este savantul Fritjof Capra care a demonstrat prin lucrarile sale (...Momentul Adevarului, Taofizica,etc..) acest lucru.

Lucrarile acestuia scoate in evidenta o viziune fascinanta asupra unei noi realitati inconjuratoare si totodata o reconciliere a stiintei cu natura si spiritul uman.

Conferintele la care am participat il plasa pe F.Capra ca fiind autorul mai multor volume cu puternice informatii provocatoare si radicale avand o claritate devastatoare in descrierea fenomenelor din fizica de inalta energie cat si a medicinei pe toate palierele sale.


F.Capra vorbeste in cartile sale despre acest mod de ingrijire primara - HOLISTIC- scotand in evidenta citez: ,,necesitatea reorganizarii sistemului de sanatate cu o noua viziune asupra sanatatii.

Remarcam din scrierile acestuia necesara transformare a institutiilor spitalicesti in institutii mai eficiente si mai umane, confortabile si cu medii terapeutice modelate mai curand dupa hoteluri, decat dupa fabrici si ateliere mecanice,cu mancare buna si hranitoare,membrii familiei fiind inclusi in ingrijirea pacientilor si cu alte asemenea imbunatatiri rezonabile.'

Capra recunoaste in scrierile sale despre dezastrul produs de folosirea excesiva a medicamentelor de sinteza citez:,,Medicamentele de sinteza ar trebui folosite numai in cazuri de urgenta si atunci cat mai moderat si specific cu putinta. Astfel,sistemul de sanatate se va elibera de industria farmaceutica si medicii si farmacistii vor colabora pentru ca din multele sute de produse farmaceutice de sinteza,doar produsele de baza sa fie folosite pentru ingrijirea medicala eficienta.

Aceasta reorganizare in viziunea lui Capra citez: ,,trebuie sa aiba ca fundament o abordare holistica bazata pe stiintele de comportament si pe ecologia umana.

In articolele viitoare voi aborda principiile de lucru in procesul holistic de tratament, folosindu-ma atat de cunostintele personale din practica de zi cu zi cat si de modele stiintifice ale mileniului III.

Cabinetul de Medicina Naturista si Tehnologie BioInformatica,

BioInformatician, Gabriel Ilasoaia

Niciun comentariu: