joi, 26 februarie 2009

Responsabilitate pentru Sănătate!

Modul nostru de viata devine pe zi ce trece mai ,,robotizat,, si problemele de sanatate cu care ne confruntam sunt din cele mai diverse si profund cronicizate.

Tematicile despre sanatate expuse mai jos reflecta doar un procent foarte mic din multitudinea de deficiente privind starea de sanatate individuala.

Modul de alimentatie neadecvat, poluarea mediului inconjurator si ,,factorul stres,, determina in mare masura starea precara de sanatate a populatiei si epuizarea genetica din ce in ce mai vizibila la generatia tanara, generatie care se confrunta cu boli grave(diabet,cancer,SIDA), boli ale civilizatiei moderne.

,,Responsabilitate pentru Sanatate,, se doreste a fi un semnal privind un nou mod de abordare, o noua gandire si o noua viziune despre profilaxia starii de sanatate a individului prin ,,Sine Insusi,,(forte proprii) si responsabilitatea fiecaruia in acest proces impetuos necesar.

Restabilirea echilibrului starii de sanatate umana cat si limitarea actiunilor agresive ale omului asupra mediului inconjurator, reprezinta pentru oameni de stiinta si nu numai, o preocupare din ce in ce mai vizibila.

Mama Natura a fost creata de Dumnezeu pentru ,,OM,, si toate resursele acesteia sa deserveasca in mod echilibrat necesitatile acestuia.

Omul, prin exploatarea excesiva a resurselor naturale a demonitizat cuvintul de ,,Mama Natura,, acesta fiind mai degraba o expresie folosita de exploatatori in mod ironic.

Schimbarile majore din natura si perturbarea ireversibila a intregului ecosistem, au influentatin mod radical starea de sanatate individuala, sociala si ecologica.

Dezechilibrele mentionate mai sus deschid calea spre o criza profunda de sanatate la toate cele trei nivele(individuala,sociala,ecologica), motiv pentru care o gandire ecologica si spirituala va trebui organizata in jurul unei constiinte rafinate asupra mediului, folosind totodata intelepciunea intuitiva despre viata.

Conceptele stiintifice vor trebui larg raspandite spre o viziune sistemica asupra organismelor vii si corespunzator spre o viziune sistemica asupra sanatatii, viziune care va include dimensiuni individuale(Sine Insusi), sociale, ecologice si spirituale.


Cabinet de Medicina Naturista si Tehnologie BioInformatica,

BioInformatician, Gabriel Ilasoaia

2 comentarii:

Anonim spunea...

am folosit aceste produse chinezesti tianshi si intradevar sunt foarte bune, numai ca necesita rabdare pana isi fac efectul, va spun din experienta ca merita efortul financiar!

Anonim spunea...

Cordicepsul shi Chitosanul sint niste SBA minunate.