joi, 19 martie 2009

Detoxificarea si Regenerarea !

1.Detoxificarea este un sistem, nu un tratament. Este o stiință din care face parte chimia și care demonstrează modul în care interacționează chimia cu ea însăși.

Detoxificarea mai cuprinde, fizică, energiile universului și modul în care corpul omenesc devine o parte componentă a intregului univers.
 Detoxificarea(postul) este un sistem care îl cuprinde pe Dumnezeu și felul în care spiritualitatea noastră, gândurile și emotiile noastre  reprezinta  instrumentele care fac posibilă buna funcționarea a corpului fizic.

Descrierea acestor fenomene definește principiul HOLISTIC în vindecarea corpului uman ca întreg (fizic, mental- emotional si spiritual), și nu ca părți componente așa după cum aplică medicina alopată în tratarea bolilor.

Detoxificarea este soluția cea mai simplă în vindecarea bolilor si redobândirea stării de sănătate, șiprin care fericirea își  face simțită prezența.
 Prin intermediul detoxificării, organismul se curăță(elimină toxinele), iar omul iarăși  se înalță  și se conectează din nou la Dumnezeu și la natura.

Detoxificarea ne scapă de acidoză, cauza principală a proceselor degenerative în corp,  totodată și de paraziti nocivii( parazitoza), o a doua cauză majoră a bolilor cronice.

Detoxificarea ne curață mintea de gândurile negative,  elimină stările de furie, și totodată acele  emoții  negative care la un moment dat, ne copleșesc. 

Detoxificarea nu ,,tratează,, simptomele bolii, dar nici nu este tributară unor concepte referitoare la ,,deficiențe,,.

 Dacă ea tratează sau abordează ceva, atunci putem afirma fără rezerve că detoxificarea  tratează însăși originea cauzei, cauză care determină manifestarea  simptomelor de boală.

Detoxificarea ține cont de procesele de  alcalinizarea, homeostazia, dezvoltarea, revitalizarea, regenerarea si purificarea întregului organism.

Consumând alimente în starea lor pură, crude, proaspete și vii, adică alimente ale căror proprietăți chimice și valențe energetice nu au fost modificate, vom descoperi cheia de aur care deschide poarta către tărâmul sănătații și vitalității.

2.Regenerarea, un al doilea proces foarte important, presupune trei elemente principale:
 - alcalinizarea, 
- detoxificarea 
-  energizarea.
Toate aceste trei componente conlucrează îndeaproape, fiind  inseparabile.

Alcalinizarea este vitală pentru regenerarea țesutului afectat, deoarece declanșează procesul antiinflamator pe cale naturală. 

Alcalinizarea participă la producția de  electroliții pentru ionizare, oxidare si neutralizare.

Prin alcalinizare este facilitată o respirație  corectă  la nivel celular, si totodată difuziunea rapidă a  substanțelor nutritive în organism.

Detoxificarea,  după cum am menționat mai sus ,permite organismului să se curățe și să elimine toate materialele de obstrucție, acele substantele iritante si stimulatoare, precum mucusul, metalele grele,  și substanțele chimice.

Prin procesul de detoxificare este îmbunătățită digestia, absorbția, asimilația, utilizarea și eliminarea corespunzătoare.

Energizarea celulelor prin preluarea de energie de la hrană vie este de asemenea vitală pentru menținerea și redobândirea stării de sănătate.

Detoxificarea si Regenerarea asigură o stare autentică de HOMEOSTAZIE la nivelul întregului organism.

Calea catre Regenerare nu este un drum simplu, și nici un proces usor.

Acest proces poate fi presărat cu suișuri si coborâșuri(criza de vindecare), în functie și de nivelul de toxicitate și de gradul de epuizare al organismului.

In ciuda acestor dificultati, Detoxificarea și Regenerarea reprezintă procesele cele mai importante  pentru redobândirea și menținerea stării de sănătate, unica cale spre  longevitate.

Cabinet, Medicina Naturista si Tehnologie BioInformatica.
BioInformatician, Gabriel Ilasoaia

Niciun comentariu: