sâmbătă, 14 martie 2009

Natura Bolilor!...intre Cauza si Simptom!

Pentru a intelege mai bine cum putem sa ne redobandim starea de sanatate, este important ca mai intai sa ne schimbam mentalitatea si notiunile pe care le avem despre Boala.

Teama de boala este intretinuta de faptul ca nu cunoastem si nu intelegem cauza bolilor.Medicii fac ca boala sa para un lucru atat de complicat, incat oamenii obisnuiti au impresia ca numai un specialist bine pregatit ii poate ajuta.Nu este adevarat.

A intelege simptomele de boala inseamna, pur si simplu, a intelege ce inseamna aciditatea si toxicitatea si cum reactioneaza organismul la aceste stari. Intelegand acest lucru, vom constata ca boala este un proces natural, care se produce ca efect al unor decizii si actiuni dezechilibrate.

Principalele cauze care stau la baza aparitiei simptomelor de boala, intr-un procent de 99% dintre cazuri, sunt starea de epuizare genetica, toxicitatea si hiperaciditatea.

Tot ce ni se intampla in viata are un rost.Exista intodeauna o cauza pentru care o situatie exista si se transforma.

Daca hotaram asupra unui lucru sa-l facem, atunci ne folosim de ganduri si sentimente(dorinta), pentru a pune in practica actiunile respective.

Celulele din organism functioneaza in virtutea aceleasi legi.

Ele actioneaza si reactioneaza prin intermediul gandurilor si emotiilor.

Diferenta este ca tipurile de ganduri si de emotii care actioneaza asupra celulei se desfasoara intr-o maniera mai subtila, la nivelul subconstientului.


Celulele functioneaza deja in mod automat, fiind influentate totodata de , hormoni, steroizi,neurotransmitatori, in procesul biologic.

Este necesar sa intelegem ca dezechilibrele la nivel celular, vor declansa acel proces natural in organism care a primit denumirea de Boala.

De aceea majoritatea sistemelor de sanatate cu precadere medicina alopata, se concentreaza aupra tratarii Simptomelor.

Cateva din cele mai frecvente simptome sunt febra, infectiile, dezechilibrele glicemice, tulburarile neurologice si eruptiile cutanate.

Tratarea simptomelor fara a elimina cauza, declanseaza in organism afectiuni cronice si degenerative si care intr-un tarziu aceste afectiuni se vor agrava.

Un exemplu de afectiuni degenerative grave la nivel tisular(celular), este Cancerul.

Cunoastem diverse forme de cancer atat la barbati cat si la femei, care conform statisticilor unul din doi barbati si una din trei femei prezinta risc la un proces canceros in organism.

Unul din principalele moduri de a elimina cauza aparitiei bolilor este regenerarea si detoxificarea, cauza care duce la manifestarea simpomelor de boala.
Corectarea cauzei problemei va elimina manifestarea simptomelor.


Regenerarea este procesul de reconstructie a tesutului epuizat, in timp ce detoxificarea este metoda folosita pentru a elimina inflamatia(focul) si toxinele care au determinat degradarea initiala a tesutului.

Principalele cauze de manifestare a simptomelor de boala:
1) - acidoza - provoaca inflamatii care conduc la congestii(blocaje), ulceratii si atrofiere( distrugerea tesutului).
2) - toxicitatea - produce congestii, inflamatie si distrugerea celulelor.
3) - epuizarea sau distrugerea tisulara provocata de informatiile genetice.

Bolile nu sunt altceva decat semnale si simptomele care reflecta nevoia organismului de a se curata(detoxificarea) si reconstrui(regenerarea).

In articolele viitoare voi aborda in detaliu procesul de Detoxificare si Regenerare, la nivel celular.

Cabinet de Medicina Naturista si Tehnologie BioInformatica,
BioInformatician, Gabriel Ilasoaia

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna ziua, Luminita ma numesc, locuiesc in Tokyo momentan, dar imi doresc sa ma intorc la anul sa deschid un centru de detoxifiere la bacau. Am vazut ca ati studiat la Moscova si ma intreb daca stit de dr ul Mikail Tombak. Mi ar facea placere sa discutam o data pe skype sau messenger, poate o colaborare in viitor. Id ul meu este val4ovi pe skype si messenger. e mail lumysan25@yahoo.com
Toate cele bune