vineri, 6 martie 2009

Naturopatia Autentica!

Naturopatia autentica este o stiinta a naturii mai putin cunoscuta publicului larg, dar care este folosita de sute de ani si de sute de mii de indivizi apartinand regnului animal de pe tot globul.

Naturopatia este procesul de detoxificare care este capabila sa redea corpului fizic, emotional si mental sanatatea si vitalitatea.

Detoxificarea presupune implicarea unor stiinte ca biochimia, chimia, botanica si fizica si care s-a aflat intotdeauna in centrul vindecarii adevarate.Din acest motiv naturopatia ar trebui plasata in centrul medicinei naturiste moderne.

Detoxificarea nu este un sistem terapeutic, nici o modalitate de eliminare a simptomelor, ci un sistem de vindecare prin abordarea cauzei care a condus la instalarea bolii.Organismul uman se comporta ca un terapeut avand nevoie in permanenta de energie in cadrul procesului de vindecare.

Energia, dar si epuizarea resurselor de energie, constituie produsul direct a ceea ce mancam, bem, respiram, aplicam pe piele, dar si efectul gandurilor si al sentimentelor noastre.

Naturopatia reprezinta cea mai pura forma de vindecare, deoarece in centrul de actiune al acesteia se afla alcalinizarea si detoxificarea.

Procesul de detoxificare al naturopatiei implica si activitatea mentala al corpului uman, creierul functionand asemenea unui computer, de aceea rezultatele acestui proces depind de informatiile pe care le introducem in creier.

De aceea este necesar sa ne modificam ,,modul de gandire'', trecand de la o forma de gandire nociva, la una naturala si pura.

In paralel cu schimbarea pe plan mental, alimentatia adecvata, are un rol important in procesul de detoxificare, aceasta avand un efect direct asupra starii de sanatate al organismului.

Sanatatea si boala nu au nimic miraculos sau misterios. Boala este un proces natural!Cand vom intelege cum functioneaza organismul uman si ce cauze provoaca disfunctii la nivelul tesuturilor, vom intelege si ce cauze determina manifestarea simptomelor de boala, doar ca acest proces trebui sa invatam cum sa-l inversam.

Este necesar sa intelegem ca alimentele pe care le consumam trebuie sa fie in deplina armonie cu procesele anatomice, fiziologice si biochimice care se produc in organism.

Modul sanatos in alimentatie ofera vitalitate organismului si o viata in care boala nu se poate instala.

Pentru a reveni la o viata sanatoasa prin intermediul detoxificarii este necesar sa punem suflet,autodisciplina si spirit, pentru ca acest proces sa devina unul dintre cele mai importante lucruri pe care le facem pentru propria persoana in viata.

In articolele viitoare voi prezenta in detaliu procesul de detoxificare si cum acesta interactioneaza cu diferitele organe ale corpului uman.

Cabinet de Medicina Naurista si Tehnologie BioInformatica,
BioInformatician, Gabriel Ilasoaia

2 comentarii:

Grecu Liliana spunea...

Am o fetita de 6 ani si cel putin odata pe luna imi face febra si are rosu in gat cu amigdalita puroiate

Imi puteti da un sfat in acest sens?
unde putet-ti fi gasit in Iasi? sau un numar de telefon daca se poate!

maria spunea...

Domnule Ilasoaia!...aceasta noua prezenta a dvs.in acest domeniu ne surprinde!....din punctul meu de vedere...PLACUT!...va voi urmari cu mare interes!

Maria Prodan, Pascani