duminică, 26 aprilie 2009

Stresul, procesul subtil in declansarea Bolilor!

Procesele subtile care afecteaza viata si organismul si care pot cauza boala sunt gandurile si sentimentele pe care le foloseste omul pentru a-si crea propriile experiente in cursul trecerii prin lumea materiala.

Mentalul nostru asociaza imagini din trecut si din prezent pentru a fauri viitorul, emotiile fiind cele care determina manifestarea acestor proiectii mentale in plan material.Daca la aceste doua aspecte creative vom adauga ego-ul personal, care este simtul individualitatii, va rezulta structura scenei care este Viata.

Gandurile si sentimentele pot conlucra in folosul nostru, adica in sens pozitiv, sau impotriva noastra, adica in sens negativ, controlandu-ne si inrobindu-ne.

Este vital ca noi, sa intelegem cum este alcatuit si cum functioneaza corpul fizic, fiindca el este mijlocul de transport care ne poarta in calatoria creatiei si a existentei noastre in lumea materiala.

Adevarata sanatate si vitalitate se ating cand cele doua ,,corpuri,, mental si emotional, intra intr-o relatie de armonie.Exemple in acest sens pot fi sentimentele,pozitive cum ar fi iubirea si fericirea, dar mai ales cele negative ca furia, ura si invidia sau gelozia si care pot imbolnavi corpul fizic, provocand numeroase tulburari.

In corpul fizic sentimentele sunt stocate la nivelul ficatului si al rinichilor.Ele blocheaza functionarea corecta a pancreasului(digestia) si impiedica indeplinirea altor functii endocrine.

Emotiile pot bloca centrii afectivi, sau sufletesti, exemplul cel mai elocvent fiind centrul inimi care se poate inchide si care poate slabi capacitatea organismului de vindecare, pana intr-atat incat efectul inevitabil va fi moartea.

In acest punct, este benefica influenta meditatiei, rugaciunii personala facuta cu sinceritate si consiliere spirituala.

Doar iubirea, fericirea, bucuria, sanatatea si controlul mental tin inima deschisa.Gandurile noastre trebuie controlate in permanenta, in caz contrar aceste pot distruge iremediabil echilibrul functional al intregului organism.

Procesele de gandire, nu de putine ori ne impiedica sa ne bucuram de clipa prezenta, de ,,Eternul Acum,,.exemplu in acest sens este si stilul de predare din majoritatea scolilor sistemului nostru de invatamant care promoveaza concurenta si limiteaza libertatea de gandire, la fel cum lumea dominata de posesiuni materiale ne constrange libertatea si fericirea. Aceste circumstante au diminuat puterea noastra de constientizare si capacitatea noastra de a il cunoaste pe Dumnezeu, sursa adevaratei vitalitati, fericiri si impliniri.

Detoxificarea corpului fizic poate declansa o serie de evenimente care va permite purificarea si odata cu aceasta preluarea controlului asupra proceselor mentale si sufletesti.

Eliberarea de gandurile si sentimentele negative va permite fortei vindecatoare sa circule liber in corpul mental, emotional si fizic, aducand cu sine o vibratie si o constientizare de sine indescriptibile si rare.

Cabinetul de Medicina Naturista si Tehnologie BioInformatica,
BioInformatician, Gabriel Ilasoaia

Niciun comentariu: