miercuri, 24 iunie 2009

Triunghiul Sanatatii Holistice!

Modul de abordare in mentinerea starii de sanatate robusta este fara indoiala cel Holistic, motiv pentru care am ales in lucrarea prezentata mai jos, ca forma geometrica ,,Triunghiul,,.

Abordarea bolii presupune cu necesitate intelegerea starii originare de sanatate a organismului(epuizat sau rezistent) care a fost transmisa prin informatie genetica tuturor celulelor din organism.

Principalele cauze care stau la baza simpomelor de boala sunt epuizarea genetica, toxicitatea si hiperaciditatea.

Boala se poate instala si se instaleaza pe mai multe paliere, fenomen in mare parte necunoscut.

Procesul de fortificare a organismului trebuie sa cuprinda toate cele trei etape(detoxifiere, completare si regenerare) si pe toate cele trei paliere(fizic, mental-emotional si spiritual).

Corpul fizic in prezenta epuizarii genetice a toxicitatii si hiperaciditatii este expus numeroaselor starii degenerative(diabet,cancer) ireversibile avand ca punct final moartea.

Mental-Emotionalul solicita din punct de vedere energetic organismul, in aceeasi masura, poate in anumite cazuri mai profund, in comparatie cu un mod de alimentatie inadecvat, provocand dezechilibre majore in procesul biologic.

Mentalul-ratiunea (gandirea,invatarea,memorarea) este esenta existentei si reprezinta dinamica autoorganizarii proceselor de mentinere a starii de sanatate holistica a corpului uman.

Gandurile trebuie controlate in permanenta. Se spune ca gandurile sunt un sclav extraordinar, dar un prost stapan, ba chiar un stapan care poate distruge.

Procesul gandirii, mai precis gandurile, ne impiedica sa ne bucuram de clipa prezenta, de ,,ETERNUL ACUM,, dupa cum mai este el denumit.

Stilul de predare din majoritatea scolilor sistemului nostru de invatamant promoveaza concurenta si limiteaza libertatea de gandire, la fel cum lumea dominata de posesiuni materiale ne constrange libertatea si fericirea.

Aceste circumstante au diminuat puterea noastra de constientizare si capacitatea noastra de al cunoaste pe Dumnezeu, sursa adevaratei vitalitati, fericiri si impliniri.

Emotionalul- Sentimentele(emotiile, ex. furia si iubirea) afecteaza corpul fizic in moduri diferite.

Emotiile pot produce o blocare la nivel mental, afectandu-ne capacitatea de a intelege, a gandi si a lua decizii corecte.Si mai ales pot bloca centrii afectivi, sau sufletesti.Imediat ce se inchide centrul inimii, capacitatea de vindecare scade radical, pana intr-atat incat efectul inevitabil va fi moartea.

Furia creeaza stres si comprima fluxul sanguin si limfatic din organism.Ea inchide ermetic ficatul si pancreasul, afectand astfel digestia si suprasolicita glandele suprarenale, provocand eliberare excesiva de hormoni si neurotransmitatori.

Iubirea creeaza reactii opuse.Ea accelereaza fluxul sanguin si limfatic; intensifica digestia si evacuarea prin rinichi si produce alcalinizarea in organism.

Furia, provoaca boala iar Iubirea aduce vindecare.

Din punct de vedere spiritual acest al treilea palier are o influenta puternica in mentinerea starii de sanatate a organismului cu implicatii atat pozitive cat si negative in functie de deciziile pe care le luam, mai ales in cazul in care pe fizic si pe mental-emotional sau instalat disfunctii majore.

Spiritul prin intermediul meditatiei si a rugaciunii personale facuta cu sinceritate si consiliere spirituala influenteaza pozitiv procesul de vindecare, mai ales la bolnavii de cancer sau bolnavii cu diverse boli incurabile.

Iubirea, fericirea, bucuria, sanatatea si controlul mental tin inima deschisa.

Nefericirea, depresia, disperarea, mania, gelozia, furia, invidia si starile negative inchid sau mentin inchis centrul inimii al ficatului, pancreasului provocand numeroase dezechilibre(boli).

Triunghiul Sanatatii Holistice reprezinta un proces integrat, un proces dinamic de autoorganizare si de mentinerea starii de sanatate al organismului, motiv pentru care este impetuos necesar de aplicat atat in starile degenerative cat si in procesul de profilaxie.

Cabinet de Medicina Naturiste si Tehnologie BioInformatica,
BioInformatician, Gabriel Ilasoaia

Niciun comentariu: