luni, 9 august 2010

CANCERUL!...O BINECUVANTARE DIVINA!

Cancerul este privit de multi dintre noi ca un blestem patruns in interiorul nostru si nu ca o ...Binecuvantare! data de Dumnezeu!

Povara bolilor incurabile(cancer,diabet....etc) este din ce in ce mai apasatoare pentru societatea in care traim solicitand sistemul medical si personalul acestuia din ce in ce mai mult.

Am expus in afisarile mele pe blog, anterioare, necesitatea implementarii unui nou mod de gandire al procesului de redobandire starii de sanatate a populatiei prin intermediul principiilor holistice de tratament(fizic,mental-emotional si spiritual).

Aceste principii holistice de tratament au la baza vindecarea in proportie de 80-90% prin intermediul comuniunii cu Dumnezeu.

Declansarea procesului canceros pentru multi dintre noi ramane o mare necunoscuta avand in vedere intelegerea organismului uman si relationarea acestuia cu Sinele Personal,comunitatea in care traim si relatia noastra cu mediul inconjurator(biosfera).

Cancerul este in opinia mea din punct de vedere matematic o ,,Suma a Tuturor Greselilor,, noastre, greseli in relatia cu fizicul nostru(hrana,apa,aer), mental-emotionalul(modul de gandire,stresul) si relatia cu divinitatea.

Pentru semenii nostrii care se confrunta cu aceasta boala miraculoasa(cancerul) fizicul este in centrul atentiei, secondat de echilibrarea starii emotionale(stres,furie,invidie....) si in cele din urma isi verifica timid relatia cu Dumnezeu.

Statistic vorbind se constata din ce in ce mai mult in randul bolnavilor de cancer un trend crescator in stoparea acestei maladii prin intermediul apropierii acestora de Dumnezeu si implicarea cu forte proprii in dezvoltarea partii spirituale.

Tratamentul cancerului doar prin metode invazive (chimioterapie,radioterapie,citostatice) asupra organismului, fara a implica in mod substantial partea mental-emotionala si spirituala s-a dovedit cu mici exceptii a fi un esec total.

Psihoterapeutii din acest punct de vedere au un rol important si implicarea acestora in acest proces de stopare a cancerului este mai mult decat necesar.

Medicina in ansamblul ei face lucruri miraculoase pentru societatea in care traim luptand in fiecare zi pentru mentinerea starii de sanatate a populatiei, dar nu de putine ori se dovedeste a fi depasita de numarul din ce in ce mai mare a bolilor incurabile, motiv pentru care antrenarea psihoterapeutilor, terapeutilor in general, preotilor tuturor confesiunilor religioase este prioritatea ZERO in acest moment.

Din acest motiv consider ca aceasta boala incurabila(Cancerul) trebuie privita ca o binecuvantare pentru multi din cei care poarta acesta sarcina extraordinara, dar acesta binecuvantare trebuie inteleasa ca o binecuvantare data de Dumnezeu si nu un blestem si pentru a fi inteleasa in sensul divinitatii ea trebuie explicata de cei care au datoria cel putin morala sa o faca.

Cancerul este o ,, OPORTUNITATE,, uriasa in a-ti stabili o relatie profunda cu Dumnezeirea prin intermediul Sinelui Personal si totodata intelegerea pe deplin a scopului fiecaruia dintre noi pe acest pamant.

Gabriel Ilasoaia

2 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari!....un plus pentru cei care vor sa inteleaga menirea noastra pe pamant!

Laura spunea...

Felicitari! Ma bucur ca ai facut ceva cu viata ta si pentru vietile altora.
Laura