duminică, 5 decembrie 2010

Medicina Traditionala Chineza!.......un ,,Secret,, dezvaluit intregii Lumi!

Intrand in analele medicinii traditionale chineze prin intermediul studiului la aceasta disciplina, am gasit multe din raspunsurile simple si edificatoare folositoare atat pentru practicienii in domeniul medicinei cat si pentru oamenii fara o pregatire in acest domeniu, acestia avand totodata accesul la informatii care pot schimba in bine optica noastra despre sanatate si boala.

Medicina traditionala chineza isi promoveaza principiile de mentinerea starii de sanatate intr-un mod Holistic cu actiune neliniara folosindu-se in primul rand de forta interioara a organismului.

Insasi optica privind preventia bolilor este disciplina de prim rang la care viitorii medici chinezi isi fundamenteaza cunostintele medicale.

Un exemplu in acest sens fiind practicare unor salarii motivante pentru medicii din aceasta tara in functie de numarul de cetateni sanatosi in zona in care acestia activeaza si de diminuarea acestor salarii daca numarul de bolnavii este in crestere.

Aceste principii puse in practica inca din vechime au consolidat sistemul medical chinez si au determinat generatii dupa generatii de medici sa previna in primul rand starea de boala a cetatenilor prin practicare profilaxiei starii de sanatate.

In primulrand acestia isi mentin sub observatie pacientii prin implementarea unor atitudini holistice( profilaxia fizicului, a mentalului si al spiritului).

Modul Holistic de profilaxie si tratament a fost si va ramane singurul pentru a accede fiecare dintre noi la o sanatate robusta influentand in mod radical calitatea vietii.

Medicina Traditionala Chineza dezvaluie trinitatea comorilor din organismul nostru(energia,esenta si spiritul) si modul acestora de actiune sinergica.


Energia si esenta organismului activand intr-un mod echilibrat permite spiritului sa-si indeplineasca functiile primordiale in corpul uman reflectand totodata microcosmosul(corpul uman) in relatia cu macrocosmosul(divinitate).

Esenta reprezinta adaosurile nutritive extrase din alimentatie si apa si prin folosirea judicioasa amestecului de alimente.

Esenta organismului prin elementele nutritive complexe furnizeaza corpului energia de care acesta are nevoie, energie stimulatoare si purificatoare a fluidelor vitale ale organismului - sangele si limfa.

Spiritul in mentinerea starii de sanatate a corpului fizic are un rol foarte important si in anumite momente un rol determinant.

Spiritul dezvoltat prin intermediul meditatiei si a rugaciunii personale catre divinitate mentine in echilibru atat fizicul(alimentatie echilibrata) cat si mental emotionalul(stres,furie,melancolie,etc.) declansand procesul de pacificare cu noi insine si constientizarea scopului nostru in aceasta viata trecatoare.

Introducerea prezentata mai sus va deschide pe viitor in continutul articolelor publicate pe acest blog,informatii in detaliu despre principiile holistice de tratament ale medicinii traditionale chineze.

Pe curand!

Gabriel Ilasoaia
BioInformatician

Niciun comentariu: