miercuri, 2 februarie 2011

Corp, Minte si Spirit.... Energia intregului organism!

Corpul si mintea sunt doua fete ale medaliei, Omul in intregul lui. Ele nu pot fi despartite si isi sunt reciproc indispensabile si care impreuna fac un om sanatos, deoarece gandirea si emotiile au o influenta nemijlocita asupra sistemului imunitar implicit asupra sanatatii noastre fizice.

Starile noastre emotionale si psihice joaca un rol semnificativ in vulnerabilitatea noastra la boli si la vindecare.

Disfunctiile psihice duc la o afectiune fizica, iar ea este, adesea, reflectia unei boli fizice.Atunci cand ne hranim mintea,ne hranim in acelas timp si corpul, acesta din urma asigurand furnizarea de materie prima sau elemente de constructie.

Viziunea pozitiva si starea noastra de spirit, este strans legata de interactiunea mintii si a corpului si totodata de atitudinea fiecaruia dintre noi fata de problemele de sanatate.

Legatura dintre minte si corp scoate in evidenta o imagine completa a omului si a problemelor lui de sanatate.

Majoritatea bolilor isi au originea in schimbarile vremii si influenta agentilor patogeni asupra organismului, instabilitatea emotiilor si modul nostru de alimentatie.

Cele 7(sapte) Emotii(bucurie,manie,preocupare,tristete,teama,surprinderea si melancolia) manifestate in exces au un rol distructiv asupra sistemului imunitar fiind considerate principalele cauze care determina majoritatea bolilor interne ale organismului.

Emotiile manifestate in exces goleste organismul de Energie, declansand un blocaj, influentand in mod direct circulatia sangelui si functionarea corecta a principalelor organe energetice(ficat,rinichi,splina, inima..)

Exemple in aceste sens.... mania dauneaza ficatului...tristetea dauneaza plamanilor.....teama dauneaza rinichilor.....ingrijorarea prea mare dauneaza splinei....iar bucuria prea mare si groaza dauneaza inimii si rinichilor!

Dintre toate cele 7(sapte) Emotii.... Mania este cel mai mare dusman al sanatatii,recunoscuta in mod vizibil la bolnavii cu afectiuni cardiace si renale, mai ales la bolnavii de cancer, manifestarea maniei refulate fiind totodata considerata si o forma de stres cronic.

De aceea legatura esentiala dintre sanatatea fizica si cea mentala joaca un rol determinant in mentinerea starii de sanatate a organismului evitand blocajele energetice, blocaje care produc dezechilibre hormonale si suprima activitatea sistemului imunitar influentand in mod direct cresterea tensiunii arteriale deteriorand atat inima cat si rinichii.

Un rol important il detine starea spirituala a fiecaruia dintre noi, aceasta fiind imbunatatita prin comuniunea cu divinitatea,iertarea de sine si a semenilor nostri, impacare cu sine si eliberarea mintii de dorinte si griji exarcerbate, acestea din urma declansand multiple forme de stres.

Stresul si mai ales cel cronic permanent - este, probabil cea mai obisnuita si mai neglijata amenintare la adresa sistemului nostru imunitar.

Stresul cronic provoaca dezechilibre mari in organism precum depresiile si atacurile de panica
declansand diferite forme de afectuini, cum sunt racelile,gripa diareea,insomnia,crampele si arsurile stomacale.

Asa cum stresul si depresia pot avea un impact negativ asupra sistemului imunitar si a starii generale de sanatate, seninatatea si atitudinea vesela si optimista pot sa ne creasca imunitatea si sa ne mentina sanatosi.

Pacea spirituala si atitudinea pozitiva pot contribui semnificativ la mentinerea starii de sanatate tinand mereu in sah stresul de zi cu zi.

Medicina traditionala chineza impartaseste cateva din sfaturile privind controlul stresului:

- nu cautati in viata perfectiunea
- traiti simplu
- cautati sa cunoasteti mai multe dimensiuni ale fericirii
- priviti inainte si nu in urma
- socotiti-va cel mai norocos om din univers
- invatati sa va iertati si sa iertati si pe ceilalti
- invatati sa uitati lucrurile neplacute
- invatati metode de distractie activa
- faceti regulat exercitii fizice
- invatati sa va bucurati de muzica linistitoare
- implicati-va intr-un grup spiritual
- alimentatia sa va fie echilibrata, naturala si hranitoare.


Cabinet Medicina Naturista
BioInformatician
Gabriel Ilasoaia

Un comentariu:

Ana spunea...

Foarte - FOARTE - foarte interesante articolele dvs! V-am citit pe nerasuflate toate articolele (cu exceptia celor politice) si consider ca tot ce spuneti acolo trebuie pus in aplicare fara intarziere de fiecare din noi. Bravo, si tineti-o tot asa!