joi, 8 decembrie 2011

Alaptarea!...o responsabilitate neglijata!

Procesul de alaptare,este foarte putin constientizat de majoritatea mamicelor noastre.Informatiile corecte despre necesitatea alaptarii pruncului,sunt si insuficiente si in acelas timp, lipsite de consistenta,avand in vedere importanta majora in dezvoltarea sanatoasa, a noului nascut.

Doresc sa dezvolt acest subiect important,plecand de la informatiile de baza,despre consumul acestui aliment organic,laptele matern.

Perpetuarea speciilor atat cea umana cat si cea animala,are la baza reproducerea prin intermediul contactului sexual si al functiilor specifice hormonale,functii din care fac parte si glandele mamare pentru hranirea noilor nascuti.
Procesul de reproducere umana, nu difera foarte mult de cel al animalelor,motiv pentru care am sa fac o analogie intre,alaptarea copilului si hranirea viteilor din regnul animal.


Laptele uman are o concentratie de proteine,minerale si grasimi, fata de cea a laptelui de vaca de 5-6 ori mai mica,fiind adaptata structurii din care face parte specia umana.
Laptele mamei este adaptat pentru cresterea in conditii normale al copiilor,iar laptele de vaca este pentru vitei.
De ce,laptele de vaca nu este compatibil cu functiile fiziologice ale copilului?....foarte simplu!

Laptele de vaca,are o bogata concentratie de proteine,minerale si grasimi pentru ca viteii sa creasca in greutate intr-un an, intre 136 si 226 Kg....copiii pot creste in acelas ritm?...cu siguranta ca...NU!

Consumul de lapte de vaca,mai ales cel pasteurizat si laptele praf,influenteaza in mod direct procesul digestiv,devenind greu de digerat de nou-nascuti,deoarece cantitatea de enzime digestive produse de organismul micutului,este mult mai mica decat cea a viteilor.

Acest proces digestiv dezechilibrat,solicita tot tractul gastrointestinal, prin aciditatea marita,aceasta fiind tamponata de o productie foarte mare de mucozitati,transferata in exces si la nivelul cavitatilor sinusurilor,plamanilor,creierului si urechilor.

Acest tablou nefast potentat si de o parazitoza in crestere,slabeste sistemul imunitar, dezvoltandu-se simptomele de raceala,simptome care de multe ori sunt gresit intelese,fapt ce determina folosirea antibioticelor si al altor medicamente agresive.

Laptele mamei,are unele caracteristici importante care impedica organismul micutului sa se acidifieze si comparativ cu laptele de vaca,nivelul enzimatic este echilibrat,dar si raportul calciului fata de fosfor este mai mare si are mai mult sodiu decat fosfor.In acest fel procesul de asimilatia in organism al calciului este corect.

Acest lucru determina un echilibru perfect de minerale,usor accesibile si capabile sa ajute organismul tanar sa functioneze la parametrii optimi.

Laptele de vaca era un aliment alcalinizant pentru organism,dar in trecut,cand acestea se hraneau cu nutret care provenea direct de pe un sol netratat sau cand hrana lor nu era imbogatita cu diferiti aditivi.Zilele acelea au trecut.

Laptele mamei este mult mai bun decat cel de vaca,dar cu conditia ca mama sa consume alimente organice intr-un procent de minim 70%,altfel beneficiul nutritional al acestui aliment este mult diminuat si in multe cazuri(fumatul,consumul de bauturi alcolice,etc.) laptele mamei,poate deveni nociv pentru micut.

Motiv pentru care,responsabilitatea mamei,incepe cu mult timp inainte de a aduce pe lume un copil,chiar inainte de casatorie si din momentul deciziei de a avea un copil,este foarte important sa inteleaga,viitoarea mama ca aceasta responsabilitate ii revine pe deplin si nu trebuie NEGLIJATA!

Pe curand!

Cabinet,Medicina Naturista si Tehnologie BioInformatica!

Un comentariu:

gabriela p. spunea...

da asa este din pacate, dar multe mamici se gandesc la ele sa nu cumva sa li se lase sanii, se tem ca nu mai arata ca inainte. si eu a-si fi vrut sa-mi alaptez baiatul mai mult de 2luni si jumatate dar el a preferat biberonul si eu trebuia sa incep serviciul, dar daca mai fac inca unul o sa am grija sa alaptez cat de mult posibil, bineinteles nu mai mult de un an.