joi, 23 februarie 2012

10 Pasi spre Sanatate!


Pentru a ne mentine starea de sanatate al organismului,noi toti ar trebui sa reflecatam indeaproape la cei 10 Pasi spre sanatate.
Primul pas pe care ar trebuie sa-l facem fiecare dintre noi, este pasul spre Informatie pentru Sanatate.
Activitatile noastre din  viata de zi cu zi  si insusirea cunostintelor de baza despre cum putem pune in valoare ceea ce dorim sa infaptuim are la baza informatia.
Informatia despre sanatate este cea mai importanta,motiv pentru care  si asociatia noastra(ARPS) incearca sa  plaseze pe piata informatii simple si utile, pe intelesul tuturor categoriilor sociale.Informatia ofera putere si oamenii au nevoie de putere pentru a lua deciiziile corecte pentru sanatatea lor.

Al doilea pas spre sanatate este cel al Spiritualitatii,spiritualitatea fiind pilonul de baza in declansarea procesului de insanatosire pentru cei cu boli grave,sprijinul celor care isi doresc sa-si mentina starea de sanatate si ghidul celor aflati la hotarul trecerii din fiinta, in nefiinta.

Al treilea pas spre sanatate este al alimentatiei,deoarece hrana poate fi medicament s-au otrava pentru organism.Alimentatia neadecvata este cea care declanseaza majoritatea afectiunilor din organismul uman.
Excesul de proteine,amestecul incorect al  alimentelor si consumul exagerat de zaharuri complexe(ciocolata,bomboane,etc.)produce grave dezechilibre digestive, ingreunand peste limite metabolismul, lasand spatiu de actiune al inamicilor sistemului imunitar(radicali liberi,microorganisme).

Al Patrulea pas spre sanatate este al consumului de apa si al hidratarii organismului.Apa este leacul bun la toate si consumul acestui lichid vital trebuie sa fie cat  mai corect administrat organismului.Apa trebuie sa fie in primul rand de calitate si biotehnologiile moderne ne ofera produse pentru restructurarea apei(Bio-EdenLine),produse care pot transforma  apa infestata si plina de toxine, intr-o apa vie si usor asimilabila in organism.

Al cincile pas spre sanatate este cel al exercitiilor fizice(miscarea,odihna activa).Sedentarismul este dusmanul principal al circulatiei sangelui,lipsa de miscare contribuind in mod semnificativ la pierderea de energie din organism.Fara miscare sangele stagneaza si atunci cand sangele stagneaza, intervin blocajele energetice si o energie blocata, dezechilibreaza buna functionare al intregului organism.

Al saselea pas spre sanatate este cel al respiratiei purificatoare si energizante.Procesul de respiratie corecta imbunatateste functionarea organismului,aerul proaspat fiind hrana primara al acestuia,fara de care viata nu poate exista.
Respiratiile de dimineata asociate cu exercitiile fizice,imbunatatesc semnificativ functiile organismului,elimina toxinele din corp si purifica si energizeaza fiecare organ in parte.

Al saptelea pas spre sanatate este cel al disciplinei sexuale.Sexul in viata oamenilor este precum ploaia care cade pe ogor si care  hraneste intreaga natura cu beneficiile ei.Contactul sexual haotic si exagerat,pierderea in exces al esentei sexuale(lichidul seminal) in special la barbati,dezechilibreaza intreg procesul hormonal din organism,influentand in mod direct calitatea vietii.

Al optulea pas spre sanatate este cel spre terapiile complementare(masajul,reflexoterapia,acupunctura...etc).
Terapiile complementare ar trebui sa faca parte integranta in procesul de mentinere a starii de sanatate si utilizata in mod regulat,zilnic,saptamanal si lunar si in functie de procedurile respective.
Terapiile complementare fortifica organismul in fata inamicilor prezenti atat in aer apa,alimente si in celelalte produse de uz personal si casnic.

Al noulea pas spre sanatate este cel spre o constiinta ecologica.Constiinta Ecologica este o experienta a lumii noastre interioare care se bazeaza pe observatii sistematice si exprimata in termini de modele concrete cu sine,limitate si aproximative.
Nu putem vorbi niciodata  despre noi insine, fara a vorbi  in acelas timp despre natura si despre modul de relationare cu aceasta.
Al zecelea pas spre sanatate este cel al Responsabilitatii individuale.
Sanatate fara Responsabilitate,nu este Sanatate.
Omenii trebuie sa inteleaga ca procesul de redobandire si de mentinerea starii de  sanatate, fara asumarea responsabilitatilor individuale nu exista.
Sanatatea pentru noi toti, trebuie sa ocupe locul cel mai important din viata noastra,deoarece fara sanatate activitatile noastre in familie si in societate nu pot asigura bunastare si o  viata fericita.





Un comentariu:

Anonim spunea...

aveti un stil original de a prezenta probleme de sanatate cu care se confrunta populatia!ar fi bine daca am si pune in practica toate sfaturile dumneavoastra.

ar fi un castig substantial...sa ne trezim pana nu este prea tarziu!!!!!