miercuri, 25 iulie 2012

Sănătatea ! Antidot, la criza economico-financiara şi alimentară !

Foarte mulţi dintre noi suntem incercaţi de veştile despre iminenta criza alimentară, criză care nu va ocoli pe nimeni, deci ,vom fi nevoiţi  toţi, să o trecem in viitorul nu foarte indepărtat.

Omenirea, avand in vedere conflictele sociale din ce in ce mai prezente in toată lumea, trece printr-un proces de schimbare fundamentală, avand in vedere  schimbarea valorilor şi atitudinea omului pentru a regăsi spiritualitatea şi conştiinţa ecologică pe care le-a pierdut.

Natura, prin intermediul modificărilor climatologice, ne avertizează de faptul că, ne aflăm in plin proces de reaşezare a mecanismului  acesteia de funcţionare , mecanism perturbat de intervenţia omului(exploatarile petroliere, defrişările de păduri, otrăvirea apei, etc.) in mod agresiv şi nesăbuit.

Toate agresiunile la care a fost suspusă Natura, nu au avut ca scop final doar perpetuarea speciei umane, ele fiind mijloacele prin care un grup restrans de oameni, au devenit conducătorii de facto al intregii omenirii, folosindu-se de bogăţiile naturii, fără a ţine seama de echilibrul ecosistemului planetar.

Lipsa măsurii şi aroganţa oamenilor au provocat  această ruptură in relaţia cu natura şi mediul inconjurător.

Natura este ocrotitoare şi darnică ca o MAMĂ, dar in acelaş timp poate fi şi exigentă ca un TATĂ!

Natura iti oferă soluţii la toate problemele cu care te confrunţi, dar iţi cere inţelepciunea să le poti pune in valoare!

Natura iţi dă, dar iţi şi cere !...dacă ceri mult, fară masură, iti cere la fel şi te loveşte cand ai depăşit măsura !...totul, pentru a reveni la un echilibru dinamic.

Organismul uman respectă aceleaşi principii de funcţionare ale naturii, acesta fiind parte integrantă din mecanismul de functionare al ecosistemului planetar.
Sănătatea, este procesul prin care organismul uman contribuie la echilibru dinamic al mediului inconjurător, hrana adecvată fiind combustibilul prin care se menţine nivelul energetic al acestuia, de aceea modul nostru de alimentaţie este foarte important.
Hrana vie(legume, fructe,..etc.) incarcă energetic organismul, şi declanşează procesul mental şi emotional, cu scopul de  făuri proiecţii in viitor, avand experienţele din trecut şi folosindu-se de activitatea fizică a prezentului, pentru a  crea bunăstare individulă şi nu numai.

 Bunăstarea trebuie susţinută de o relaţionare corectă cu natura pentru ca ea, să contribuie semnificativ la echilibrul dinamic al ecosistemului planetar.

Se vorbeşte din ce in ce mai mult, de iminenta criză alimentară, criză care poate acutiza problemele sociale declanşate de criza economico-financiară.Semnele care prevestesc acestă criză alimentară sunt vizibile(seceta), aceasta criză alimentară,  fiind dublu potenţată  de criza financiară mondială, declanşată, nu cu foarte mult timp in urmă.

Sănătatea holistică(fizică, mental-emoţională, spirituală) este antidotul nostru la criza economico-financiară şi alimentară pe care, mai devreme s-au mai tarziu, va trebui să-l folosim.

Acest antidot, nu se  cumpără din farmacii, şi nu poate fi preparat in laboratoarele oamenilor de ştiinţă, acesta se află  in interiorul organismului nostru, fiind fabricat de către Inteligenţa Divină cu care este inzestrat fiecare om la naştere.
Această inteligenţă divină nu poate fi pusă in valoare fară intoarcerea la spiritualitate şi la o conştiinţă ecologică demult pierdută !


Niciun comentariu: