vineri, 3 ianuarie 2014

PRĂDĂTORUL versus CONŞTIINŢA !

Prădătorul este acea fiinţă nevăzută care face parte din viaţa fiecăruia dintre noi, entitatea care foloseşte mintea noastră superficială , hrănit fiind  în permanenţă cu energia  noastră vitală, este cel care elimina din joc< mintea profundă> şi ţine ascunsă  CONŞTIINŢA,  cu scopul de a îndepărta DIVINUL , forţa supremă din  interiorul nostru.

 Mintea superficială interpretează  percepţiile noastre  despre realităţile  exterioare şi despre capacităţile noastre imaginative,  aceasta fiind alimentată de acea senzaţie –EMOŢIE- care adaugă forţa acţiunii prin intermediul unui proces hormonal  complex .
Mecanismul  care pune în mişcare aceste emoţii este unul bidirecţional, emoţiile pot fi create la un stimul extern sau  folosindu-se de capacitatea noastră  imaginativă.
Capacitatea noastră imaginativă asociată unui lucru anume  va avea rolul unui catalizator  şi care va cuprinde în cele din urmă în tot acest proces  şi corpul nostru fizic.
Dacă ascultăm muzică  şi ne imaginăm ca suntem în mijlocul naturii, înconjuraţi de flori , corpul nostru va produce neurotransmiţători ca reacţie la acest scenariu, chiar dacă muzica este ascultată  în alt loc, decât cel descris în respectivul scenariu.
Un proces asemănător poate fi interpretat şi în cazul în care muzica este ascultată în mijlocul naturii şi mintea noastră superficială  folosindu-se de aceeaşi capacitate imaginativă( ex.dorinţa de a consuma alcool) va produce neurotransmiţători în corpul nostru ca reacţie la respectivul scenariu.
Exemplele mai sus menţionate scot în evidenţă faptul că acest proces nu reprezintă altceva decât o toxicodependenţă emoţională.

FRICA - identificată în foarte multe ipostaze-  este de departe(..şi consumul de alcool poate ,,îndepărta” pe moment frica), emoţia care  prin intermediul percepţiilor  asupra unor realităţi exterioare slăbeşte organismul de energia vitală şi face ca „frigul să fie mai frig şi întunericul să fie mai întuneric.”
Frica  este o EMOŢIE( AGITAŢIE), şi unde este agitaţie intervin viciile şi unde intervin viciile se declanşează o toxicodependenţă emoţională.
Consumul în exces de alcool, cafeaua, tutunul, drogurile sunt  încadrate la categoria viciilor şi  care indică totodată  o  toxicodependenţă emoţională pentru cei care apelează în mod frecvent la aceste substanţe.
 Consumul de băuturi alcoolice  pentru unii  oamenii reprezintă doar un mod de a savura aroma  acestora, sau un mod de a socializa,  dar pentru alţii reprezintă   o cale prin care îşi   pot „învinge fricile”.
Pentru a transcede(depăşi) partea emoţională este necesar să disciplinăm modul nostru de gândire şi să apelăm la mintea noastră profundă şi nu la cea superficială.

 Mintea profundă  se sprijină pe pilonii integrităţii noastre, având ca susţinere nemijlocită în tot acest proces, DETAŞAREA.

DETAŞAREA este acel echilibru subtil şi conştient între a nu nega nimic şi a nu abandona nimic. Viaţa ne oferă o multitudine de experienţe, care merită trăite, motiv pentru care o izolare completă de aceste experienţe  nu reprezintă altceva decât un mod greşit de a înţelege lucrurile.
Emoţia este o senzaţie percepută în corpul nostru  şi care trebuie  lăsată să atingă vârful existenţei sale, detaşarea  având rolul de a  diminua prezenţa  acesteia, până la  completa ei dispariţie.


Detaşarea este primul si cel mai important pas prin care putem intrerupe furnizarea de combustibil(emoţiile) „PRADĂTORULUI”, eliminând  din joc mintea superficială, activând mintea profundă şi TREZIND CONŞTIINŢA !


Gabriel ILĂŞOAIA, Bioinformatician

Niciun comentariu: