marți, 25 septembrie 2018

Criza de Vindecare....un proces natural al organismului!

Criza de vindecare în procesul de menținere sau redobândirea stării de sănătate este foarte puțin cunoscută publicului larg, având în vedere și complexitatea problemele de sănătate cu care se confruntă societatea modernă, cauzate de stilul nostru de viață dar și de agenții patogeni modificați.

Criza de vindecare este o reacție a organismului nostru la schimbările provocate, în primul rănd, de modul nostru de alimentație, modul de gândire,relația spirituală cu divinitatea, dar și de urmarea unui tratament natural care acționează holistic(în întregul organism).


Turmalina- un cristal semiprețios pentru sănătate. Află cum poți scăpa de durerile provocate de afecțiunile reumatice și nu numai.

Criza de vindecare se manifestă și atunci când sistemul imunitar răspunde rapid la factorii agresivi, solicitând în acest proces întreaga capacitatea de vindecare a organismului.

Manifestările crizei de vindecare în perioada tratamentului cu suplimente biologic active naturale(suplimente alimentare) sunt resimțite pe corpul fizic cu următoarele simptome: dureri de cap, stări de greață, febra musculară, palpitații ușoare ale inimii, spasme intestinale,urinare frecventă,etc.

Aceste manifestări sunt tranzitorii, și pot fi, de scurtă,sau lungă durată,în funcție de patologiile existente.
Lipsa de informație privind ,,criza de vindecare,, poate fi confuza pacientul,acesta așteptând o diminuare a durerilor, nicidecum o creștere în intensitate și o extinderea la alte organe.

Reflexul imediat al pacientului, este acela de a apela automat la produsele de sinteza pentru diminuarea simptomelor(durerilor), și acest lucru nu face decât să îndepărteze bolnavul de tratamentele naturale benefice întregului organism.

Produsele de sinteză(alopate) sunt indispensabile omului în stările de urgență, stări la care poate supus la un moment dat organismul nostru( afecțiuni cardiace,traumatisme,infecții majore,etc.) dar automedicația și uzanța acestora pentru aproape orice afecțiune, dăunează grav organismului pe termen mediu și lung.

Produsele naturale,fructele,legumele,suplimentele biologic active sunt la fel de indispensabile organismului ,nu doar in procesul de manifestare a unor patologii( toxicitate,inflamatii, si altele), ci mai ales în procesul de prevenire a bolilor cronice.

,,Hrana noastră să ne fie medicament și medicamentul hrană,,...foarte frumos spus ,dar foarte puțin pus in practică!
Lipsa de responsabilitate individuală pentru sănătate, faptul că sistemul medical actual nu isi concentrează atentia asupra programelor intense de prevenție,sunt și motivele care stau la baza dezvoltării numeroaselor maladii incurabile.
Medicina alopată, încă mai adoptă stilul mecanicist, într-un procent de peste 80%, de ,,reparație,, a organismului prin intervenții exclusiv chirurgicale, și tratarea bolilor doar prin intermediul produselor de sinteză.

Personal, m-am confruntat cu reacțiile negative ale medicilor alopați,o parte dintre aceștia, nu putem generaliza, medici care luptă cu înverșunare împotriva terapiilor complementare si ale tratamentelor cu produse naturale, considerându-le ca fiind metode de tratament învechite.

Influența medicului asupra pacientului de rând, este foarte mare, având în vedere și modul de abordare dictatorial în relația cu acesta.
In fața acestui comportament al cadrelor medicale, pacientul devine neputincios, acesta fiind privat totodată, de un drept constituțional de a alege un mod sau altul de terapie.
Oamenii ar trebui încurajați să participe activ la programele de informare privind măsurile de prevenție, unde se pot asimila minime cunoștințe despre alimentație,hidratare,igiena corporală,etc.

Toate acestea susținute în mod predilect de o asumarea a responsabilităților individuale pentru sănătate, pot contribui semnificativ la calitatea vieții individuale, dar și a societății în ansamblu.

Niciun comentariu: