vineri, 12 februarie 2016

Eu,nu sunt Doctor!Persoanele cu care intru în contact,atât în cadrul activităților prestate la cabinet, cât și în cadrul prelegerilor pe care le susțin pe teme de sănătate,folosesc  formula de adresare-,,domnule doctor,,!
Nu spun că este un mod greșit de adresare, având în vedere, atât domeniul în care m-am instruit(medicină energoinformațională) timp de 9 ani, cât și rezultatele obținute în practica de zi cu zi...dar, pentru a nu confuza pe cei care nu recunosc activitatea practicienilor  în domeniul medicinei complementare.consider că această clarificare, este cât se poate de necesară.
Modul de instruire în cadrul Institutului Internațional, V.M.Bekhterev de Medicină Energoinformațională, din Moscova,m-a ajutat enorm de mult să înțeleg  rolul meu în relația cu clienții(pacienți).
Calitatea de ,,client,,  și nu ,,pacient,, este mult mai adecvată în relația medicului cu persoana care beneficiază de serviciile medicale!
Autoritatea medicului, în relația cu pacientul ,îl face să-si asume un rol paternal, care nu de puține ori este unul dictatorial, și nu unul  părintesc, așa  cum ar trebui să fie.
Din acest motiv  pozitia medicului este clar superioară celei ale pacientului.
Calitatea de ,,client,,  recunoscută persoanei care se adresează serviciilor medicale ,prestate de medici,asistenți,etc., fie în spitale, s-au în cabinete particulare, este pe deplin justificată!
Clientul(pacient) este finanțatorul actului medical!... si cel care plătește este stăpânul, și nu invers! ,,Clientul nostru, stăpânul nostru!,,
Sarcina medicului si al personalului medical necesită, nu doar cunoștințe științifice si aptitudini tehnice, ci si înțelepciune,compasiune,răbdare si capacitatea de a oferi consolare și asigurare, sensibilitate față de problemele emoționale ale clientului(pacient) și aptitudini terapeutice în abordarea aspectelor psihologice al bolii.
Școlile medicale promovează viguros un sistem de valori dezechilibrat, de tip ,,macho,, și suprimă activ calitățile de intuiție,sensibilitate și grijă în favoarea unei abordări raționale, agresive, și concurențiale.
Manifestarile tuturor suferințelor omenești ar trebui să fie văzute ca rezultând din interacțiunea între minte, corp și mediu!... relația de egalitate între medic și client(pacient) poate constitui un factor important în limitarea acestor suferințe.


Turmalina- un cristal semiprețios pentru sănătate. Află cum poți scăpa de durerile provocate de afecțiunile reumatice și nu numai.

Al dvs.prestator de servicii medicale, Gabriel Ilășoaia.


Niciun comentariu: