sâmbătă, 3 decembrie 2016

ACIDĂ și TOXICĂ! Viața Omului Modern!

Lumea în care trăim se apropie cu pași repezi de cea mai mare criză de sănătate.

Cercetările medicale ,timid mediatizate,indică acest aspect îngrijorător, și o componentă semnificativă a îmbolnăvirilor o reprezintă ACIDITATEA și TOXICITATEA.

Aerul poluat, solul infestat, alimente cu un conținut mare de  chimicale, lipsa hidratării corespunzătoare, asociate cu STRESUL CRONIC, produc organismului nostru tulburări metabolice masive, influențând semnificativ  balanța ACID/ALCALIN, unde ACIDITATEA câștigă teren și care menține un nivel crescut de  TOXICITATE.

Practicile artificiale moderne și lipsa prevenției cresc în mod  alarmant decesele în rândul populației.

Bolile cronice  ținute relativ sub control,  revin ca un flagel pe măsura ce tratamentele de sinteză devin din ce în ce mai neputicioase.


Turmalina- un cristal semiprețios pentru sănătate. Află cum poți scăpa de durerile provocate de afecțiunile reumatice și nu numai.

Mai mult decât atât, o mare dintre  tratamentele de sinteză nu fac decât să sufoce și mai mult organismul prin creșterea acidității și toxicității.

Nu neapărat  natura  bolile contează, ceea ce contează cu adevărat este faptul că în organism sunt prea multe  DEȘEURI!

Toate substanțele și stările psihoemoționale  ,,înghițite,, fără un minim efort de rezistență prin informație și voință din partea noastră, devin ACIDE și TOXICE!

Factorul pH(potențial de hidrogen) reprezintă indicele de rezistență electrică dintre ionii negativi(formatori de alcalinitate) si ionii pozitivi(formatori de aciditate).

Acesta este și reperul în stabilirea echilibrului acid/alcalin, reper ce poate semnala cu predilectie  și diversitatea afecțiunilor din  organism.

Reactia organismului formatoare de Alcalinitate este acea  modificare chimică unde are loc  producția de  energie la nivel  celular, și care lasă în organism reziduri alcaline.

Reactia organismului formatoare de Aciditate este acea modificare chimică unde se  produc procese  inflamatorii cu pierderi semnificative de energie, și care lasă în organism reziduri acide.

Rezidurile acide atacă la propriu articulatiile, țesuturile, mușchii, organele și glandele cauzând disfuncții de la cele mai mici până la cele mai puternice în organism.

Obiceiurile alimentare neconforme cu structura organismului dezechilibrează PH-ul.


Evitarea acestui dezechilibru al pH-ului se poate realiza prin împrospătarea Rezervei Alcaline din organism, consumand 80% alimente formatoare de Alcalinitate si doar 20% alimente formatoare de Aciditate.

Tipul de alimente Formatoare de Alcalinitate/Aciditate sunt:

1.Fructe - Alcaline

 (banane,struguri,pere,grapfrut,cirese,cantalup,curmale uscate).

2. Fructe - Aciditate(mure,merisoare,prune)

3.Legume - Alcaline

(sparanghel,morcovi,broccoli,varza,alge marine,spanac,ardei gras,cartofi).

4.Legume - Acide (0)

5.Cereale - Alcaline

(orz,malai,orez brun,cereale incoltite,mazarea proaspata,fasolea negra proaspata,)

6. Cereale - Acide (fasole rosie,fasole alba,linte,naut,fasole urcatoare) si alte fainoase paine,biscuitii,pastele rafinate cu zahar,produse de patiserie,floricele de porumb cu sare si unt)

7.Carnea.

Carnea este formatoare de aciditate sau neutră in functie de tipul acesteia.

 Aciditate - Carnea de miel,porc,capră.

8.Produsele de origine  animală

Aciditate (laptele,ouale,brânză,) Neutre(untul)

Produsele enumerate mai sus dacă au în compozitie zaharuri si conservanti și sunt supuse pasteurizării, produc in organism un nivel  de 10 ori mai crescut de Aciditate.

Băuturile non-alcoolice - Alcaline

(sucurile din fructe si legume,ceaiurile din plante si din frunze si radacini)

Băuturile alcoolice -  Acide(lichiorul,berea,vinul rosu peste o cantitate de 120ml/ zi)

 Aciditate -  toate  tipurile de șampon,săpunuri,produse de machiaj,vopsea de păr,  produse anorganice și care pot fi absorbite prin piele.

Medicamentele, administrate fără prescripție medicală pot cauza diverse reacții în organism având in vedere  faptul că aproximativ 98% dintre aceste substanțe sunt formatoare de aciditate.

O dietă sănătoasă este reprezentată de alimentele proaspete pe cât posibil netratate termic.

Consumul de apă alcalină poate modifica pozitiv Ph-ul organismului.

Suplimentele alimentare administrate din punct de vedere holistic(detoxifiere,completare,regenerare) au si ele rolul de a mentine acest nivel acid/alcalin in parametrii normali.

Meditațiile,rugaciunea personală,exercitiile fizice,odihna activa(plimbările,gradinarit,etc) si alte terapii complementare(masajul,reflexoterapia,terapia Bowen,etc) pot influenta in mod pozitiv nivelul acid/alcalin din organism.

Gabriel Ilășoaia- Bioinformatician

Niciun comentariu: