luni, 30 ianuarie 2017

Conștiința Umană!

Conștiința umană trebuie inclusă în procesele de redobândire și menținere a stării de sănătate, având ca mod de abordare principiul holistic(fizic,mental-emoțional și spiritual),organismul fiind implicat ca un întreg, și nu  doar ca părți componente.

Sănătatea este o stare de bine, atât în plan fizic, mental-emțional, componenta  spirituală  fiind forța interioară care le susține pe toate. .Absența bolii sau a infirmității nu reprezintă un indicator al stării de sănătate.
Sănătatea este un proces integrat unde asumarea  responsabilității pentru sănătate ar trebui să reprezinte  o condiție de bază pentru menținerea sau redobândirea stării de sănătate.

Turmalina- un cristal semiprețios pentru sănătate. Află cum poți scăpa de durerile provocate de afecțiunile reumatice și nu numai. Responsabilitățile asumate și puse în practica prin forțe proprii pot declanșa fenomenul de influență asupra minții,îndepărtând teama.
Teama(frica) care totodată reprezintă un factor declanșator al multor maladii. 

Puterile naturale  ale organismului înzestrat de divinitate  cu o inteligență  superioară reprezintă forța interioară care nu poate fi substituită de nici o tehnologie din această lume.

Inteligența interioară a organismului nu poate fi pusă în valoare fără  asumarea de responsabilități individuale, și fără eliminarea fricilor.

Publicitatea excesivă a unor proceduri spectaculoase, cum sunt chirurgia pe cord și transplantul de organe, tinde să ne facă să uităm că mulți dintre pacienți nu ar fi  supuși acestor intervenții medicale dacă nu ar fi fost grav neglijate, măsurile de prevenție.

Simptomele unor boli nu pot fi suprimate de fiecare dată prin intervenție medicală, fără a se ține seama de o evaluare din punct de vedere holistic, deoarece boala se poate exprima prin recidive, și prin diferite  moduri mult mai agresive.

Despre stilul de viață, și despre atitudinea noastră față de propriul organism, se discută foarte putin, chiar și în școlile de medicină.

Fiind considerată o știință obiectivă ,MEDICINA, nu a privit la aspectele ce țin de domeniul spiritual și moral, boala fiind identificată ca un inamic ce trebuie înfrânt, fără să fie înțelese  aspectele benefice(criza de vindecare), și sensul potențial  de  manifestare a bolii.

Lipsa  spiritualității  a devenit o caracteristică a societății noastre moderne, și aceasta este reflectata și de  faptul că știința medicală mecanicistă, la fel ca societatea în ansamblul ei,  încearcă să nege moartea.

Arta de a muri sănătos, nu mai este practicată în cultura noastră modernă, fiind modificat conceptual viziunea asupra sănătății și a bolii.

Noțiunea de puteree inerentă de vindecare a organismului, asociată cu voința omului de a rămâne sănătos până la adânci bătrânețe, nu mai sunt comunicate publicului larg, iar încrederea în forțele  propriului organism, nu mai  este deloc încurajată.

Practicile medicale au devenit tot mai depersonalizate, și în unele cazuri dezumanizate.
Se pune tot mai mult accentul pe tehnologie si pe competențele științifice, decât pe contactul direct cu pacientul.

Metodele  terapeutice naturale au fost înlocuite cu centre medicale moderne, unde pacienții se simt din ce în ce mai neajutorați, fiind copleșiți de frici induse, ceea ce îi impedică să se facă bine.

Medicul, pe lângă cunoștințele științifice și aptitudinile tehnice,trebuie să ofere consolare și asigurare, să fie sensibil față de problemele emoționale ale pacientului, și să dețină  și acele aptitudini terapeutice în abordarea aspectelor psihologice ale bolii.
Atunci când aceste aspecte nu sunt puse în practică, și nu sunt asociate cu înțelepciune, compasiune și răbdare, se pierde chiar esența îngrijirii medicale.

Școala medicală din zilele noastre promovează un sistem de valori dezechilibrat, de tip ,,MACHO,, și suprimă activitățile de intuiție, sensibilitate și grija față de bolnav.

Școala medicală din zilele noastre, pare ca o familie din care ,,Mama a plecat, și a rămas doar Tatăl cel aspru,,

 Slavă Domnului că mai  există, și nu sunt puțini la număr, medici și terapeuți care fac mari eforturi pentru a schimba atitudinea oamenilor față de sănătate și acest lucru este un câștig imens pentru societate.


Gabriel Ilășoaia
         Bioinformatician

Niciun comentariu: